OM OS
RådgivningsDanmark er brancheforening for almennyttige, ikke-erhvervsdrivende organisationer, som tilbyder gratis social rådgivning til mennesker i komplicerede livssituationer. Vi varetager medlemmernes fælles interesser og styrker deres faglige og organisatoriske udvikling, bl.a. gennem en akkrediteringsordning, vidensopbygning og netværk. Her kan du læse mere om vores kvalitetsarbejde, organisatoriske opbygning og politiske arbejde.
VI ARBEJDER FOR HØJ KVALITET I CIVILSAMFUNDET
RådgivningsDanmark arbejder for at højne og sikre kvaliteten i sociale rådgivningstilbud og synliggøre vores medlemmers arbejde, så gratis rådgivning og støtte af høj kvalitet bliver mere tilgængeligt for mennesker med behov for hjælp.
Kernen i vores arbejde er en kvalitetsmodel, der beskriver en kvalitetsstandard for sociale rådgivningstilbud og er delt op i fire løfter:
- Gennemsigtighed
- Faglighed
- Ordentlighed
- Lydhørhed
Med udgangspunkt i modellen og en grundig akkrediteringsproces kvalitetsstempler vi medlemmernes tilbud, efterhånden som de lever op til de standarder, branchen er blevet enige om.
Det betyder, at man som borger trygt kan henvende sig til de tilbud, der bærer vores kvalitetsstempel – det betyder nemlig, at organisationen bag tilbuddet overholder de fire løfter til brugerne.
Samtidig fungerer kvalitetsstemplet som en garanti for bevillingsgivere, beslutningstagere og andre samarbejdspartnere, der har brug for sikkerhed for, at rådgivningen leverer høj kvalitet.

Vores politiske arbejde
I RådgivningsDanmark varetager vi medlemmernes interesser og arbejder for, at de får de bedst mulige vilkår for at løfte den store samfundsopgave, de påtager sig.
Sammen stiller vi de nødvendige spørgsmål til vores politikere og til hinanden for at skabe debat og dialog om det, mennesker møder og har brug for, når tilværelsen slår sine sving.
“Det store kendskab, der nu er til RådgivningsDanmark og kvalitetsdagsordenen, skal veksles til større anerkendelse. RådgivningsDanmarks kvalitetsstempel skal blive et væsentligt pejlemærke for fonde, politikere og andre samarbejdspartnere, når der skal skabes nye samarbejder.”
Anna Bjerre, forperson i RådgivningsDanmark

VORES MÆRKESAGER
Pengene skal følge kvaliteten
Pengene skal følge kvaliteten – for brugernes skyld. Vi arbejder for, at politikere, fonde og andre bevillingsgivere forpligter sig på at bruge vores kvalitetsstempel som et kriterie, når de uddeler midler til forskellige organisationer. Kvalitetsstemplet er et retningsgivende redskab, der kan bruges til at sende midler og støtte i den rigtige retning.
Det arbejder vi for, fordi det er i brugernes interesse. Mennesker, der midlertidigt eller længerevarende er i en udsat eller kompliceret situation, skal kunne stole trygt på, at den hjælp, de bliver tilbudt, er fagligt og etisk forsvarlig. Kvalitetsstemplet fra RådgivningsDanmark viser vejen til den hjælp og de organisationer, der arbejder kontinuerligt med at forbedre sig og blive klogere på egen praksis.
Et civilsamfund i verdensklasse
Vi arbejder for at udbrede den viden, vi har om kvalitetsudvikling, kvalitetssikring og refleksiv praksis i sociale indsatser til hele civilsamfundet. Vores metodiske tilgang, praktiske erfaring og viden om kvalitetsmodeller kan omplantes og understøtte kvaliteten i mange flere typer af indsatser. Eller mere populært udtrykt: Vi skal hjælpe mange flere med at hjælpe deres brugere meget bedre.
Det skal vi gøre for at sikre, at Danmark både nu og om 100 år har det civilsamfund, som brugerne fortjener: Et civilsamfund i verdensklasse, som giver den bedst tænkelige hjælp til de mennesker, der har brug for den.
VORES HISTORIE
RådgivningsDanmark blev stiftet i 2014 på initiativ af en række rådgivende organisationer og ud fra et ønske om at løfte og sikre kvaliteten af civilsamfundets mange rådgivningstilbud til mennesker i svære livssituationer.
Siden 2017 har RådgivningsDanmark haft et selvstændigt sekretariat og som en del af infrastrukturen på det frivillige sociale område modtaget statslig driftsstøtte fra først Satspuljen og siden SSA-reserven.
På ganske få år er RådgivningsDanmark lykkedes med at samle de sociale rådgivninger om en kvalitetsdagsorden og en fælles kvalitetsmodel.
Kvalitetsmodellen er solidt fagligt funderet og udvikles løbende i takt med, at branchens fælles faglighed og vidensgrundlag vokser og styrkes.
Den fælles branchestandard for kvalitet er nu bredt anerkendt og betyder, at vi som branche kan dokumentere, måle og synliggøre kvaliteten i vores arbejde.
ORGANISATORISK OPBYGNING
RådgivningsDanmarks generalforsamling er den øverste myndighed, mens foreningen mellem generalforsamlingerne ledes af en bestyrelse med en forperson, seks valgte medlemmer og op til to udpegede medlemmer.
Se hvem der sidder i bestyrelsen hos RådgivningsDanmark
Den daglige drift varetages af sekretariatet, som også betjener et akkrediteringsnævn, der er nedsat af bestyrelsen.
Akkrediteringsnævnet består af auditorer og eksterne eksperter i ledelse og organisationsudvikling samt en forperson.
Nævnet træffer afgørelser om akkreditering og samarbejder med sekretariatet om udvikling af akkrediteringsordningen samt uddannelse og opkvalificering af et auditorkorps på ca. 20 auditorer.
Auditorkorpset består af auditorer, som har været gennem et uddannelsesforløb hos os.