FIND RÅDGIVNING

Har du brug for rådgivning eller for at henvise andre til et rådgivningstilbud? Her kan du finde alle vores medlemmers rådgivningstilbud. Du kan også se, hvilke tilbud, der har gennemgået en akkreditering og derved har opnået vores kvalitetsstempel.

Søg
Vælg emne
Vælg type
Vælg landsdel
Akkrediterings staus
  • Akkrediteret
  • Akkreditering i proces
  • Ikke akkrediteret

Åben Rådgivning

I Åben Rådgivning hjælpes der med problemstillinger relateret til manglende indsigt i det danske samfund, manglende sproglige kompetencer eller udfordringer med at forstå breve fra f.eks. kommune, Udlændingestyrelsen, Udbetaling Danmark mm. Der rådgives om, hvordan man søger pas, holder børnefødselsdag, bruger aula, søger statsborgerskab mv.

Børne- og socialfaglig, økonomisk og juridisk telefonrådgivning til pårørende og fagpersoner

SAVNs telefonrådgivning rådgiver pårørende til indsatte og fagpersoner, som kommer i kontakt med de pårørende. Det er f.eks. pædagoger, lærere og ansatte i PPR. Man kan få hjælp til juridiske, økonomiske, socialfaglige og ikke mindst børne- og familierelaterede problemstillinger. Rådgivningen foregår primært over telefon, men der er også mulighed for at få hjælp via mail. Rådgivningen varetages af en ansat socialrådgiver og en familieterapeut, som begge har erfaring fra feltet.

Café Exit

Café Exit tilbyder økonomi- og gældsrådgivning i flere fængsler. Derudover tilbyder de rådgivning i København og Odense. Det er en økonomi- og gældsrådgivning, hvor indsatte og tidligere indsatte kan få hjælp til gældsoverblik, betalingsevnevurdering og forhandling med kreditorer.

Den Sociale Retshjælps Fonds gældsrådgivning

Den Sociale Retshjælp har til formål at yde gratis og uvildig rådgivning til borgere med gæld eller økonomiske problemstillinger. Gældsrådgivningen rådgiver først og fremmest om gældsrelaterede problemstillinger. Når en sag tages op, vil borgeren typisk blive screenet hos RKI/Debitorregistret, Gældsstyrelsen samt andre offentlige myndigheder og private kreditorer, med henblik på at udarbejde et gældsoverblik. På baggrund af dette kan rådgivningen ydermere hjælpe med at udarbejde budget, forhandle med kreditorer om afdragsordninger og lignende, samt evt. søge gældssanering eller eftergivelse.

Forælder Fondens rådgivning

Forælder Fondens rådgivning er til forældre, som er havnet i en situation, som de ikke selv kan klare eller overskue. Det kan dreje sig om alt fra boligsøgning, udfordringer ved at blive alene med sine børn til oplevelser med vold i hjemmet. Hos Forælder Fonden sidder socialrådgivere klar til at yde landsdækkende rådgivning. Rådgivningen foregår enten telefonisk eller i Forælder Fondens sekretariat i København.

Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning

Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning tilbyder gratis rådgivning til mennesker, der har lav indkomst, lavt rådighedsbeløb og gæld. De hjælper bl.a. med budgetlægning, kontakt til kreditorer, ansøgning om gældssanering og forberedelse til møde i fogedretten. Rådgivningen er gratis, fortrolig og uvildig. Rådgivningen kan ske ved fysisk fremmøde, online eller på telefon eller mail.

Gældsrådgivning Sydsjælland

Gældsrådgivning Sydsjælland tilbyder gratis og uvildig økonomisk rådgivning til alle, der ikke kan få hjælp andre steder. Rådgivningen udføres af frivillige rådgivere, der er uddannede og/eller ansatte indenfor økonomi, jura eller det sociale område. Gældsrådgivning Sydsjælland er en del af Frivilligcenter Næstved.

Hjælp til husleje

Hjælp til huslejen er en forebyggende økonomisk rådgivning, som tilbydes beboere med det formål at forhindre, at beboere sættes ud af deres bolig. Rådgivningen foregår telefonisk og er fortrolig. Tilbuddet er gratis for beboere, hvis boligselskab har tilmeldt sig Beboerrådgivningen. 

På Fode Igen

Gældsrådgivningen På Fode Igen hjælper udsatte borgere med at få overblik over deres økonomiske situation. De frivillige rådgivere har en baggrund som f.eks. bankrådgiver, socialrådgiver og jurist. De rådgiver om budgetlægning, afdragelse og omlægning af gæld, gældssanering, og om hvordan man kan bruge sit rådighedsbeløb bedst muligt. Gældsrådgivningen findes knap 30 steder i Danmark og drives af KFUM’s sociale arbejde.

PRivatøkonomisk OPrydning (PROP)

I rådgivningen PROP tilbyder Den Frie Rådgivning håndholdt økonomisk rådgivning for mennesker, som har mistet overblikket over deres økonomi og evt. gæld. PROP tilbyder desuden en forebyggende indsats, hvor de gennem oplysning og direkte rådgivning hjælper borgere med dårlig økonomi, så de ikke ender i en gældsspiral.

Selvhjælp Randers’ økonomi- og gældsrådgivning

Målgruppen for rådgivningen er borgere med økonomiske problemer, lavt rådighedsbeløb og gæld. Der tilbydes rådgivning om gæld og økonomi, alt fra hverdagsøkonomi og hjælp til budget til overblik over gæld, kontakt til kreditorer og hjælp til ansøgning om gældssanering/eftergivelse af gæld. Borgeren kommer til en forsamtale ved en projektleder, som hjælper med at finde en frivillig rådgiver, der har en relevant faglig baggrund. Rådgiveren vil stå for rådgivningen af borgeren.

Settlementets Gældsrådgivning

Settlementets Gældsrådgivning er et gratis tilbud til borgere på overførselsindkomst, SU eller med lav indkomst, uanset bopæl, som har brug for hjælp til at få overblik over deres økonomi og gæld, lave aftaler med kreditorer m.v. Rådgivningen varetages af en socialrådgiver og en jurist samt frivillige bankrådgivere, socialrådgivere og jurister. Rådgivningen starter med telefonisk henvendelse, hvor et rådgivningsforløb i København med personlige møder kan aftales.

SR-Bistands Gældsrådgivning

SR-Bistands Gældsrådgivning tilbyder rådgivning og vejledning ifm. med gæld. Rådgiverne er frivillige jurister og finansielle rådgivere eller studerende på deres sidste år af kandidatuddannelsen. Rådgivningen kan bl.a. handle om budgetplanlægning, handleplan for afdrag af gæld eller regler for gældssanering. Der ydes rådgivning telefonisk og ved personlig henvendelse i København.

Stop Spillet

StopSpillet er Spillemyndighedens hjælpelinje om spilafhængighed. Alle, der har brug for råd og vejledning om problemer med spil og spilafhængighed, kan få en fortrolig samtale med deres professionelle rådgivere.

Ung Økonomi

Ung Økonomi er en forebyggende indsats målrettet unge og fagpersoner under Forbrugerrådet Tænks Økonomi- og Gældsrådgivning. Ung Økonomi tilbyder gratis workshops om privatøkonomi for unge og webinarer om økonomisk trivsel for vejledere og undervisere på praktiske og forberedende ungdomsuddannelser.  

Vejledning til eneforældre

Vejledningen henvender sig til eneforældre, der har søgt om et eller flere legater i foreningen, og hvor foreningen kan se, at der er uudnyttede muligheder i deres budget. Vejledningen har et økonomisk fokus, der vil hjælpe den enkelte eneforældre til et større overblik over egne økonomi og potentieller muligheder/råderum. Rådgivningen varetages af frivillige vejledere.

WeShelters Økonomiske Rådgivning

WeShelters økonomiske rådgivning er et gratis tilbud til hjemløse og udsatte borgere, som har brug for hjælp til at få overblik over økonomi og gæld. Rådgiverne kan hjælpe med at danne overblik, lægge budget, lave aftaler med kreditorer og give viden om økonomiske rettigheder med mere. Rådgivningen varetages af erfarne frivillige med juridisk eller økonomisk baggrund. Der ydes rådgivning ved fysisk fremmøde i København. Møderne aftales via telefonisk henvendelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få spændende nyheder, læs faglige artikler og se vores arrangementer

Nej tak, jeg vil ikke tilmelde mig.