Øvelser til “Telefonrådgivning – en grundbog”

Grundbogen handler om det, der sker i mødet mellem telefonrådgiver og bruger. Den beskriver også de rammer, der skal være på plads rundt om rådgiveren, for at han eller hun kan yde rådgivning af høj kvalitet. Øvelserne, som kan hentes her på siden, skal gøre det let for rådgivningstilbud at bruge bogen i efteruddannelsen af deres telefonrådgivere.

Øvelserne er udviklet med støtte fra Velliv Foreningen.

Hvad kan øvelserne bruges til?

Øvelserne skal skabe dialog og samtale mellem rådgiverne om centrale temaer inden for telefonrådgivning. På den måde skal de bidrage til individuel refleksion, erfaringsudveksling, etablering af fælles forståelser og synliggørelsen af den tavse viden, som altid ligger gemt i organisationer.

Øvelserne er altså udviklet til at sætte rådgivernes erfaringer og viden i spil, og de er derfor oplagte at bruge i forbindelse med f.eks. efteruddannelsesdage.

Tilsammen udgør øvelserne to hele efteruddannelsesdage. I kan dog også vælge at plukke i materialerne, hvis det giver bedre mening for jer.

Materialet er udviklet til situationer, hvor der er en facilitator, som både præsenterer temaet for den enkelte øvelse og tager rådgiverne igennem øvelsen.

Hvordan bruger vi dem?

Det faglige indhold og de tematikker, som bringes i spil i øvelserne, beskrives i selve grundbogen. I nogle øvelser lægger vi op til at facilitator deler baggrundviden fra bogen, mens andre øvelser forudsætter, at rådgiverne kan læse udvalgte dele af bogen. For at kunne bruge materialerne, er det derfor nødvendigt at anskaffe sig “Telefonrådgivning – en grundbog”.

Materialet består af en guide til facilitator i pdf, som kan printes ud. Derudover knytter der sig forskelligt materiale i form af film- eller lydklip, figurer, billeder eller lignende til de enkelte øvelser. Det er materiale, som rådgiverne skal have adgang til.

Den samlede faciliteringsguide kan hentes her. Nedenfor finder I de øvelsesmaterialer, som knytter sig til kapitlerne i bogen, og de faciliteringsguides, som skal bruges til de enkelte øvelser.

Det særlige ved telefonrådgivning

Øvelserne knytter sig til Kapitel 1 og skaber en samtale mellem rådgiverne om, hvad det særlige

Relationen mellem bruger og rådgiver

Øvelserne knytter sig til kapitel 3. Relationen er vigtigkkkkkkkkkk jhsrthd tukfy ukd ty jsrt hsrtj hdt yjdtyj.

Metodevalg og multiteoretisk praksis

Øvelserne knytter sig til kapitel 6.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få spændende nyheder, læs faglige artikler og se vores arrangementer

Nej tak, jeg vil ikke tilmelde mig.