Nye anbefalinger til god ledelse

D. 4. februar lancerer Frivilligrådet og Komitéen for Good Governance et sæt anbefalinger til god ledelse i den frivillige sociale sektor. RådgivningsDanmark sætter i den anledning fokus på god ledelse og opfordrer vores medlemmer til at gøre det samme.

Anbefalingerne til god ledelse handler om bestyrelsens opgaver og ansvar i forhold til ledelsen, den interne udvikling og trivslen i organisationen. Derudover skal de gøre bestyrelsen forberedt på de udfordringer og muligheder, som venter forude og generelt sikre transparens.

RådgivningsDanmark er ikke i tvivl om, at anbefalingerne kan bidrage til et kvalitetsløft af hele den frivillige sociale sektor. Derfor opfordrer vi vores medlemmer til at tilmelde sig lanceringen af anbefalingerne sammen med repræsentanter fra bestyrelsen – og til at dykke ned i anbefalingerne og påbegynde implementeringen.

Lanceringen finder sted online.

SÅDAN KOMMER I GODT I GANG

Ud over at deltage i lanceringen kan de første skridt i implementeringen af anbefalingerne være at:

  • Sætte good governance på dagsordenen på førstkommende bestyrelsesmøde
  • Indarbejde de anbefalinger, I umiddelbart kan implementere, i jeres årshjul og lave en liste over de forhold, I skal tage stilling til senere
  • Følge med på Frivilligrådets hjemmeside, hvor der kommer relevante værktøjer til arbejdet med anbefalingerne
RÅDGIVNINGSDANMARK BAKKER OP OM INITIATIVET

I RådgivningsDanmark vil vi også selv arbejde med anbefalingerne, og vi er naturligvis klar til at understøtte og inspirere alle medlemmer i arbejdet.

Vi planlægger bl.a. at lægge RådgivningsDanmarks egen redegørelse for efterlevelse af de nye anbefalinger på hjemmesiden til inspiration allerede inden udgangen af februar. Derudover vil vi undersøge, hvordan anbefalingerne kan tænkes sammen med videreudvikling af rådgivningsfeltets akkrediteringsordning og kvalitetsmodel. Ledelse, herunder trivsel og inddragelse af medarbejdere og frivillige, er netop et centralt tema i modellen.

Vi vil også meget gerne høre fra vores medlemmer, hvis I kunne tænke jer at dele erfaringer og idéer, eller hvis der er særlige områder, I ønsker fokus på. Skriv til os på info@radgivnings.dk.

Emnet kommer selvfølgelig på dagsordenen i ledernetværket. Men hold også øje med RådgivningsDanmarks hjemmeside for inspiration og andre arrangementer, som relaterer sig til anbefalingerne om god ledelse!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få spændende nyheder, læs faglige artikler og se vores arrangementer

Nej tak, jeg vil ikke tilmelde mig.