#Viden og vejledning

Vejledning om databeskyttelsesforordningen og -loven

apr 04, 2018

RådgivningsDanmark har udarbejdet en vejledning om databeskyttelses-forordningen og den kommende databeskyttelseslov til medlemsorganisationer.

Med vejledningen ønsker RådgivningsDanmark at sikre en fælles forståelse på tværs af rådgivningsfeltet af, hvad de nye regler om behandling af personoplysninger betyder for branchen samt understøtte RådgivningsDanmarks medlemsorganisationer i at leve op til lovgivningen.

Forordningen bliver suppleret af en databeskyttelseslov, der endnu ikke er vedtaget. Derfor er der fortsat en række uafklarede forhold, og vejledningen vil løbende blive opdateret.

Medlemsorganisationer er velkomne til at kontakte sekretariatet med spørgsmål og specifikke problemstillinger, som med fordel kan indgå i en revideret udgave af vejledningen.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde (CFSA) har ligeledes udarbejdet en guide målrettet foreninger og frivillige organisationer. Gå til CFSA’s guide “Regler for persondata i foreninger”.

Bestilling
Vejledningen er udarbejdet til sociale rådgivningstilbud, der er medlem af RådgivningsDanmark. Medlemsorganisationer kan få tilsendt vejledningen som pdf per mail ved at skrive til sekretariatet på info@radgivnings.dk

Læs om RådgivningsDanmarks behandling af personoplysninger og find privatlivspolitik for henholdsvis medlemmer samt ansatte og bestyrelsesmedlemmer.

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.