#Nyt fra RådgivningsDanmark

RådgivningsDanmark frigiver guides og vejledninger og tilbyder sparring til nye akutrådgivninger

maj 01, 2020

RådgivningsDanmark stiller alle foreningens guides, vejledninger og værktøjer til rådighed for ikke-medlemmer under coronaepidemien for at støtte op om kvaliteten hos de mange nye rådgivningstilbud, der er knopskudt under krisen. Organisationen tilbyder også, at ikke-medlemmer kan ringe og få sparring om kvalitetssikring af akutrådgivning ifm. covid-19. 

I forbindelse med coronaepidemien har kommuner, foreninger og organisationer hurtigt og på effektiv vis omstillet sig og intensiveret, videreudviklet og digitaliseret allerede eksisterende tilbud.  Sideløbende er der mobiliseret helt nye, markante indsatser til borgere med behov for hjælp – hvoraf mange hører til samfundets mest udsatte og sårbare.

Under normale omstændigheder vil RådgivningsDanmark ikke anbefale en så hurtig etablering af rådgivningstilbud, da kvalificeret rådgivning kræver god forberedelse, grundighed, faglighed og en solid organisering. Den særlige situation stiller imidlertid nye krav til alle og forudsætter hurtige indsatser, hvis vi skal undgå at svigte de mest udsatte og sårbare.

RådgivningsDanmark har derfor iværksat følgende tiltag:

 

1. Adgang til guides, vejledninger og værktøjer

For at understøtte kvaliteten af de mange nye tilbud stiller RådgivningsDanmark viden, vejledninger og værktøjer til kvalitetssikring til rådighed for alle, der kunne have gavn af det under epidemien.

Der er råd at hente om tavsheds- og underretningspligt, ligesom der er guides og skabeloner til arbejdet med fx teknisk opsætning, rådgiveransvar og anonymitet.

Se alle RådgivningsDanmarks publikationer her. Skriv til info@radgivnings.dk med dine ønsker og behov, og så sender vi de ønskede publikationer til dig.

 

2. Sparring  om akutrådgivning

RådgivningsDanmark tilbyder, at ikke-medlemmer kan ringe og få viden og sparring om kvalitetssikring af akutrådgivning under covid-19.

Ring til RådgivningsDanmarks sekretariat på tlf. 6131 7028.

 

* 

.Brug RådgivningsPortalen

Vi gør herudover opmærksom på RådgivningsPortalen, hvor du kan finde kvalificerede rådgivningstilbud at henvise brugere videre til. Portalen er opdateret med vores medlemmers særlige tilbud under covid-19.

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.