Det er sjældent, at vi har så store nyheder som i dag her i RådgivningsDanmark. Og så endda lige op til jul:
Vi har med en stor bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond fået mulighed for at udvide vores kvalitetsarbejde til at omfatte indsatser, der tilbyder hjælp gennem mentorer, bisiddere og via samtalegrupper.
Det er noget, vi har drømt om at kunne tilbyde – særligt fordi mange af jer medlemmer har den type ordninger og har efterspurgt kvalitetsudvikling gennem akkreditering af disse tilbud. Der er også en lang række civilsamfundsorganisationer og tilbud uden for medlemskredsen, der med denne udvikling er potentielle nye medlemmer hos os. Og så er der vigtigst af alt mange flere brugere, der kan se frem til at få kvalitetssikret hjælp.
I min tid som bestyrelsesmedlem har jeg været med i mange drøftelser om det potentiale, vi har kunnet se i den faglighed og den metodiske tilgang, som RådgivningsDanmark står på. Det kan bruges til mere, og det skal den også – det har vi lovet hinanden. Den skal ud at leve bredere, i flere indsatser og til glæde for mange flere af de brugere, det hele drejer sig om. Her er det oplagt at begynde med at udvide til indsatser, der minder meget om rådgivning – nemlig mentorordninger, bisidderordninger og samtalegrupper.
Så det er en stor glæde for mig, at jeg nu som direktør kan være med til at realisere drømmen og vores strategiske visioner. Det er en meningsfuld udvikling, hvor mange flere vil få glæde af det, vi kan i RådgivningsDanmark.
Det betyder også, at vi tager vores rolle som kvalitetsudvikler af civilsamfundet på os. Det er en vigtig rolle, for der er ingen tvivl om, at der bliver stillet skarpt på lige præcis kvalitet – hvordan vi definerer den, udvikler den, sikrer den og påviser den – over de næste 10 år. Dels fordi vi står midt i en omlægning af den offentlige støtte til civilsamfundet, hvor åbne kvalitetskriterier formodentlig bliver et væsentligt element i modellen for uddeling af driftsmidlerne, og dels fordi civilsamfundet tænkes stadig mere med ind i at skabe en ny udgave af velfærden i Danmark.
I projektperioden fra 2025-2027 kommer 18 organisationer til at deltage i udviklingen og afprøvningen af en kvalitetsmodel som er målrettet samtalegrupper, mentor- og bisidderordninger. Vi tilbyder også et fælles fagligt netværk på området fra 2025 og glæder os til opgaven med at udvikle kvalitet sammen med endnu flere dygtige fagfolk ude hos jer medlemmer i det danske civilsamfund.
Hvis I er blevet nysgerrige på at medvirke som en af de 18 testorganisationer, eller hvis I måske kunne have gavn af at deltage i netværket, skal I kontakte Karoline Juhler From på kjf@radgivnings.dk.
God Jul og vi ses i det nye år!
Sabine Elm Klinker
Direktør i RådgivningsDanmark