Ny forperson: Kvalitetsdagsordenen skal synliggøres og anerkendes

Direktør for GirlTalk og Formand for Frivilligrådet Anna Bjerre er valgt til ny forperson for RådgivningsDanmark ved generalforsamlingen den 17. maj 2022.

Den tidligere næstforperson, som har siddet i RådgivningsDanmarks bestyrelse ad flere omgange, er stolt af, hvor hurtigt organisationen har udviklet sig, og hvor stor tilslutningen er, men nu skal der bruges flere kræfter på at fortælle om den store forskel, det gør, at kvaliteten bliver løftet i sociale rådgivninger landet over.

”Fundamentet er blevet lagt med den store opbakning til vores akkrediteringsordning, og den faglige anerkendelse af RådgivningsDanmark er stor. Det, vi skal gøre nu, er at rette blikket mere udadtil. Det store kendskab, der nu er til RådgivningsDanmark og kvalitetsdagsordnen, skal forvandles til større anerkendelse. Vi skal sikre, at vi i højere grad får politisk opbakning til den store opgave, vi løfter sammen med alle medlemsorganisationerne,” siger hun.

Flere partnerskaber
Anna Bjerre vil også udnytte de potentialer, hun ser for mere samarbejde på tværs af rådgivningsfeltet og med virksomheder og fonde.

”Mange virksomheder og fonde har et stærkt socialt blik og vil gerne bidrage til at løfte kvaliteten af rådgivning. Så jeg ser gode muligheder for, at RådgivningsDanmark kan spille en større rolle i forhold til at etablere partnerskaber, der støtter op om de vigtigste dagsordner på feltet,” fortæller hun.

Bred erfaring
Udover posten som forperson for RådgivningsDanmark er Anna Bjerre også formand for Frivilligrådet og direktør i GirlTalk. Hun har derfor mulighed for at bevæge sig på tværs af vigtige civilsamfundsdagsordner på tre forskellige niveauer.

”I GirlTalk arbejder jeg på lige fod med mine andre kolleger i branchen med at få frivillighed til at spire og gøre en organisation levedygtig. I Frivilligrådet er min opgave at rådgive regeringen om emner vedrørende civilsamfundet og at sikre gode rammevilkår og betingelser for, at frivilligområdet kan blomstre. De erfaringer bliver brugbare for mig i RådgivningsDanmark,” siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få spændende nyheder, læs faglige artikler og se vores arrangementer

Nej tak, jeg vil ikke tilmelde mig.