#Medlemsportræt

Kvalitet og akkreditering på programmet til temadag

sep 19, 2016

Da RådgivningsDanmark i onsdags afholdte sin første temadag var kvalitetsudvikling og hvad man kan få ud af en akkrediteringsproces på programmet.
Deltagerne mødte talstærkt op, og på trods af en sensommervarme i kursuslokalet, var der stor engagement og interesse for RådgivningsDanmarks akkrediteringsproces.

Akkreditering som redskab til kvalitetsudvikling

Udviklingskonsulent Stine Page fra Københavns Kommune kom og fortalte om deres erfaringer med og opskrift på akkreditering af forskellige sociale tilbud i kommunen.
Stine Page oplever, at mange akkrediterede gennemgår en kvalitetsudvikling under processen, fordi de får øje på de blinde pletter og selvfølgeligheder, som man ikke tænker over i hverdagen. Gennem en selvbeskrivelse, bliver det også relevant at genoverveje, om man som organisation er på den vej, man gerne vil være.

“Det er et valg at bruge akkrediteringsprocessen som et redskab til kvalitetsudvikling. Man bliver tvunget til at beskrive og evaluere sig selv for at kunne forklare det til andre, og de kan så se hvordan det ser ud udefra. Det er ikke bare et øjebliksbillede – det er en proces.
Folk der investerer i akkrediteringsprocessen og gør noget ud af det. De får faktisk rigtig meget tilbage”
fortæller Stine Page fra Københavns Kommune.

Akkreditering som en positiv oplevelse

Jeppe Hald fra Sexlinien deltog sidste år i RådgivningsDanmarks test af kvalitetsmodellen og akkrediteringssystemet. Jeppe Hald var tovholder på projektet i Sexlinien og fortalte om, hvordan det var at lave kvalitetsbeksrivelsen
“Jeg skulle rundt i organisationen og indhente oplysninger. Jeg skulle tale med kolleger, som kendte til historien i organisationen og jeg skulle rundt i alle organisationens dokumenter, der beskriver hvad vi gør, som f.eks. stillingsannoncer. På den måde plukkede jeg oplysninger rundt omkring i organisationen.”, fortæller Jeppe Hald.

Sexlinien oplevede både auditbesøgene og den samlede akkreditering som en positiv oplevelse.

“Vores model har eksisteret i mange år og jeg synes jo at den er god, men vi skulle ligesom trække den op af mølposen og kigge på den igen. Det gav en fornyet bevidsthed om kvaliteten, og det er en god gevinst at få at være seriøs omkring kvalitet.”

Jeppe Hald

Til slut holdt RådgivningsDanmark et kort oplæg om akkrediteringen og auditoruddannelsen, hvor deltagerne fik mulighed for at stille spørgsmål.

Er du medlem og ønsker at få Stine Pages slides, så send os en email på info@raadgivningsdanmark.dk

Vi takker for det stærke fremmøde og suveræne engagement blandt deltagerne. Vi glæder os til at se jer alle igen!

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.