#Nyt fra RådgivningsDanmark

Orientering: Kontrolleret genåbning under Corona. Hvad gør I med jeres rådgivning?

maj 05, 2020

I takt med regeringens udmeldinger om genåbning af Danmark er mange organisationer begyndt at vende tilbage til en hverdag, som ansatte, frivillige og brugere kender. Genåbningen kan dog blive langstrakt, og der vil være mange forhold, hver enkelt rådgivning skal tage stilling til undervejs i processen – både for at hjælpe deres brugere, men også for at passe på ansatte, frivillige og rådgivere. Vi giver her en række råd og forslag til den proces.

Virkeligheden for de gratis, sociale rådgivningstilbud har – som for resten af samfundet – været en løbende omvæltning under covid-19.

De fleste rådgivninger har udvist stor kreativitet og engagement. De har omorganiseret sig og udarbejdet særlige beredskabsplaner med færre rådgivere, ændrede åbningstider og med nye rådgiverkompetencer og -kanaler i spil – ligesom flere organisationer har åbnet nye særlige coronatilbud for at kunne imødekomme målgruppernes behov under krisen.

Nu er den langsomme genåbning af samfundet undervejs, og meget tyder på, at den proces vil kræve lige så mange overvejelser og forbehold, som nedlukningen gjorde det  – også for det sociale rådgivningsfelt. Derfor har RådgivningsDanmark samlet en række råd og forslag, der kan understøtte rådgivningstilbud i perioden frem mod en total genåbning – samt ruste dem til den efterfølgende periode, hvor intet desværre tyder på, at målgruppernes behov bliver mindre.

i forhold til fremmøderådgivning og fysiske aktiviteter:

 

i forhold til uddannelse og opkvalificering af rådgivere:

 

Tidligere forslag fra RådgivningsDanmark, som fortsat er relevante:

i forhold til digital rådgivning:

 

i forhold til frivillige:

 

i forhold til foreningsdrift:

 

brug RÅDGIVNINGSPORTALEN

 

RådgivningsDanmark følger med i alle medlemmers eksisterende og nye rådgivningstilbud under covid-19 og holder RådgivningsPortalen opdateret. Portalen fungerer således fortsat som en fælles indgang til det aktuelle og kvalificerede rådgivningsfelt – ikke mindst i forhold til viderehenvisning rådgivningerne imellem.

 

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.