#Viden og vejledning

Guide: Introduktion til den gode samtale

aug 14, 2020

RådgivningsDanmark har udgivet en introduktion til “den gode samtale”. Introduktionen er nummer to i en lille serie af guides, som er målrettet nystartede rådgivningstilbud. Introduktionerne giver et hurtigt overblik over centrale temaer på rådgivningsområdet.

Rådgiverens samtale med den rådsøgende adskiller sig på flere måder fra de dagligdags snakke, som vi har med venner, kollegaer og familie. I rådgivningssamtalen sætter rådgiveren sine egne holdninger og synspunkter til side og undersøger i stedet, hvordan den rådsøgende oplever verden.

I “Introduktion til den gode samtale” præsenterer RådgivningsDanmark tre klassiske samtaleteknikker, som rådgiveren kan gøre brug af i samtalen med den rådsøgende. Derudover beskrives femfase-modellen, som er et slags mentalt landkort, rådgiveren kan bruge til at danne sig overblik over samtalens forskellige faser.

Introduktionen er den anden i en lille serie af guides, som alle er målrettet særligt de nystartede rådgivningstilbud eller andre, som for første gang beskæftiger sig med rådgivning. Den først introduktion handlede om “den svære samtale”.

Hent “Introduktion til den gode samtale” under Publikationer.

INTRODUKTIONEN INDEHOLDER BLANDT ANDET:

 

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.