#Nyt fra RådgivningsDanmark

Pas på dig selv – gode råd til bloggere, youtubere og andre influencere

feb 05, 2019

Influencere når ud til rigtig mange børn og unge i Danmark. Nogle af disse børn og unge kæmper med små og store udfordringer – og vælger at dele det med de influencere, de ser op til. Det kan være svært at vide, hvordan man skal håndtere følgeres henvendelser, uanset om de skriver om ensomhed, mobning, forældrekonflikter eller mere voldsomme problemer som fx selvskade eller overgreb. Derfor har rådgivningsbranchen lavet ti gode råd til influencere om den gode dialog med deres følgere, og om hvordan influencere kan passe på sig selv undervejs.

Mange bloggere, youtubere og andre influencere oplever at blive kontaktet af unge følgere, der har det svært. Det handler fx om kærestesorger eller usikkerhed, men det handler også om selvskade, misbrug og overgreb.

Influencere er dygtige til det, de gør – skabe underholdende, vedkommende og nogle gange provokerende indhold til deres målgrupper – men de er ikke nødvendigvis klædt på til at håndtere de alvorlige udfordringer, som en del børn og unge kæmper med.

Det er hård kost at blive konfronteret med en 16-årig, der ikke har nogen at tale med; en 13-årig, der er i tvivl, om hun skal gå i seng med sin ældre kæreste; eller en 19-årig, der overvejer, om det er værd at leve. For at tage et par eksempler. Det kræver ofte psykologisk indsigt, viden om lovgivning og forståelse for det offentlige velfærdssystem at skulle vejlede og rådgive børn og unge i alvorlige livskriser.

Mennesker, der ikke har den indsigt og ikke har nogen erfaring med at rådgive, kan nemt komme til kort og sidde tilbage med følelsen af at være utilstrækkelige og usikre på, om de overhovedet har hjulpet. Og de følgere, der deler deres problemer, får ikke den hjælp, de har brug for.

Derfor håber Maria Bergmann Nielsen, formand for Ventilen Danmark, hvor unge hjælper unge ud af ensomhed, at influencerne vil tage godt imod rådene. “Det er vigtigt at influencerne er klar over, at de ved at lytte og henvise til andre, der kan hjælpe, faktisk kan gøre en stor forskel. Og lige så vigtigt at de formår at passe på sig selv. Det håber vi, rådene kan være en
hjælp til.”

De ti gode råd er udarbejdet af RådgivningsDanmark – brancheforening for gratis, sociale rådgivningstilbud – i samarbejde med Børns Vilkår, GirlTalk.dk og Ventilen. Rådene er målrettet bloggere, youtubere og andre influencere, så de både kan passe på sig selv, når de møder de unge følgere med alvorlige problemer, og hjælpe dem videre.

Se de “Ti gode råd til influencere”.

Læs Berlingskes artikel “Ensomme og depressive unge henvender sig ofte til de kendte youtubere” om initiativet.

Kontaktoplysninger

Anna Eistrup, kommunikationsansvarlig i RådgivningsDanmark, aei@radgivnings.dk, 61317064

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.