#Viden og vejledning

Analyse: Faste brugere i rådgivningstilbud

apr 01, 2019

71 pct. af RådgivningsDanmarks medlemmer er udfordrede af såkaldte faste brugere, viser en spørgeskemaundersøgelse blandt 35 rådgivninger. Betegnelsen dækker over rådsøgende, der dagligt eller ofte kontakter rådgivningen over en længere periode.

RådgivningsIndblikket: Faste brugere i rådgivningstilbud kaster lys over, hvilke rådgivningstyper faste brugere oftest benytter, hvor lang tid samtalerne med brugerne varer, og hvordan brugergruppen påvirker rådgivningstilbuddene og rådgiverne.

Udover kvantitativ data bygger analysen også på interviews med rådgivere og rådgivningskoordinatorer fra RådgivningsDanmarks medlemsorganisationer. Den samlede dataindsamling giver mulighed for at definere fire idealtyper blandt brugergruppen, faste brugere: Den ensomme, den dramatiske, den opfindsomme og den afhængige.

Læs RådgivningsIndblik: Faste brugere i rådgivningstilbud (pdf)

Analysen indeholder tal og citater om:

Fakta om undersøgelsen

Tal og citater er indsamlet via en spørgeskema- og interviewundersøgelse blandt RådgivningsDanmarks medlemmer. Spørgeskemaundersøgelsen blev gennemført over sommeren 2018. Den kvalitative data er indsamlet i andet halvår af 2018. Spørgeskemaet er sendt til 41 medlemsorganisationer, og 35 rådgivninger har besvaret undersøgelsen.

Guide til arbejdet med faste brugere

RådgivningsDanmark har desuden udarbejdet en guide til rådgivninger, som oplever faste brugere i deres rådgivningstilbud. Få inspiration til, hvordan rådgiverne kan møde og hjælpe brugerne på bedste vis til gavn for både brugerne selv og rådgivningstilbuddet i det hele taget.

Find Guide til arbejdet med faste brugere (kun for medlemmer).

Guiden er skrevet på baggrund af dataindsamlingen blandt RådgivningsDanmarks medlemsorganisationer samt et specialesamarbejde med en sociologistuderende.

Kontakt

Anna Eistrup, kommunikationsansvarlig, på aei@radgivnings.dk eller mobil 6131 7064.

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.