Medlemsmøde

KL 11:30 - 13:45

Sted: Kulturhuset Indre By (salen)

Charlotte Ammundsens Pl. 3, 1359 København

Kvalitetsseminar 2025

Kvalitetsseminar 2025 Read More »

I slutningen af 2024 godkendte akkrediteringsnævnet og bestyrelsen en ny version af RådgivningsDanmarks kvalitetsmodel. På dette års kvalitetsseminar vil vi dykke ned i den nye model og dens kriterier, så alle lærer den godt at kende.

Seminaret er for alle medlemmer af RådgivningsDanmark, og det er obligatorisk for alle akkrediterede medlemmer at være repræsenteret på mødet. 

TILMELDING
Tilmelding sker nedenfor. Tilmeldingsfristen er d. 29. april 2025.

OBS: Mødet er planlagt til fysisk fremmøde, men hvis du kommer fra en organisation, som ligger uden for hovedstadsområdet, og derfor ikke har mulighed for at deltage fysisk, vil der også være mulighed for at være med online. Det vælger du i forbindelse med tilmeldingen.

Husk, at melde afbud via info@radgivnings.dk, hvis du alligevel ikke har mulighed for at deltage i arrangementet. Udebliver du uden at melde afbud, vil vi opkræve et gebyr på 250 kr. via faktura til din organisation.

Tilmeldingsfrist

29 apr, 2025

KL 09:00 - 10:30

Sted: Teams

Introduktion til kvalitetsarbejdet i RådgivningsDanmark

Introduktion til kvalitetsarbejdet i RådgivningsDanmark Read More »

På mødet bliver RådgivningsDanmarks tilgang til kvalitet, kvalitetsudvikling og -sikring forklaret ligesom branchens kvalitetsmodel og akkrediteringsprocessen bliver gennemgået i overordnede træk. 

Mødet henvender sig til medlemmer af RådgivningsDanmark.

RådgivningsDanmark opfordrer alle medlemsorganisationer, som står over for en akkreditering, til at deltage i et af de kvartalsvise møder om brancheforeningens tilgang kvalitet i rådgivning og introduktion til kvalitetsmodellen.

Men mødet er også relevant for dig, der f.eks. sidder i et nystartet rådgivningstilbud, som ikke skal i gang med en akkreditering med det samme, men allerede nu vil have et skarpt fokus på kvalitetsudviklingen af indsatsen.

Medlemsorganisationer er desuden meget velkomne til at bruge disse møder i deres onboarding af nye medarbejdere.

PROGRAM

  • Velkommen
  • Hvad er kvalitet i rådgivning? -  en tur gennem kvalitetsmodellen
  • Præsentation af akkrediteringsforløbet
  • Det løbende kvalitetsarbejde
  • Spørgsmål
  • Tak for i dag

Introduktionen foregår online på Teams. Link til mødet fremsendes senest dagen inden.

TILMELDING
Tilmelding sker her på siden. Tilmeldingsfristen er den 3. juni 2025.

Husk, at melde afbud via info@radgivnings.dk, hvis du alligevel ikke har mulighed for at deltage i arrangementet. Udebliver du uden at melde afbud, vil vi opkræve et gebyr på 250 kr. via faktura til din organisation.

Tilmeldingsfrist

5 jun, 2025

KL 10:00 - 12:00

Sted: Hos headspace

Østergade 5, 3. sal, 1100 København, Danmark

Netværk for rådgivninger med chat

Netværk for rådgivninger med chat Read More »

Chatnetværket er for medlemmer af RådgivningsDanmark, der har eller er ved at starte en chatrådgivning, og som gerne vil sparre med kollegaer fra andre rådgivninger om emner, der specifikt relaterer sig til det at drive en chatrådgivning. 

OM NETVÆRKET
Chatnetværket mødes fysisk i København, men medlemmer fra andre steder i landet er selvfølgelig også velkomne til at deltage. Netværket samles fire gange om året. 

Møderne i netværket er sparringsmøder, hvor et tema aftales på forhånd, og der vil blive faciliteret sparring mellem deltagerne på dagen. 

Deltagerne er rådgivningskoordinatorer, projektledere eller andre, som sidder i en lignende funktion i rådgivningerne. Det er ønsket, at det er de samme personer, som deltager fra rådgivningerne til netværksmøderne. Det vil sige, at når man melder sig som repræsentant for sin organisation, vil man tilstræbe at deltage på alle møderne. Man må gerne tage en kollega med, når det er relevant i forhold til emnet.

MØDETS TEMA
Temaet for mødet aftales fra gang til gang på det foregående netværksmøde. 

Temaet for mødet i februar er: 
Når fokus rykkes fra brugeren over på rådgiveren - overskridelse af organisationens fastsatte rammer eller rådgiverens personlige grænser. 

Til mødet må deltagerne gerne have tænkt på en problemstilling, der kan være tema for næste møde i netværket.

TILMELDING
Tilmelding sker her på siden senest d. 16. maj 2025.

Tilmeldingsfrist

16 maj, 2025

KL 13:00 - 16:00

Sted: Union

Nørre Allé 7, Lokalet Cielo på 3. sal, 2200 København, Danmark

Rådgivningsnetværket: Bekymring om seksuelle overgreb og vold – hvad kan rådgiveren gøre?

Rådgivningsnetværket: Bekymring om seksuelle overgreb og vold – hvad kan rådgiveren gøre? Read More »

Alle borgere i Danmark har afværgepligt. Det handler både om, at vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe mennesker, som er i livsfare, og at vi skal forsøge at forebygge visse alvorlige kriminelle handlinger.

Det er især dette sidste aspekt af afværgepligten, som maj måneds netværksmøde handler om.

Indhold
I straffeloven § 141 kan man læse, at hvis man får kendskab til planlagte forbrydelser, der vil medføre ”fare for menneskers liv eller velfærd”, så er man forpligtet til at gøre, hvad der står i ens magt for at forebygge forbrydelsen og dens følger. Det kan f.eks. handle om, at man som rådgiver blive vidende om et forestående overgreb på et barn, voldeligt overgreb på en voksen eller terrorangreb.

Men rådgivningsarbejdet er ofte fyldt med dilemmaer, gråzoner og vanskelige vurderinger. For hvornår har man fået en viden, som man bør handle på, og hvis der ikke er tale om akutte situationer, hvordan kan man så handle?

Med maj måneds møde i rådgivningsnetværket stiller vi skarpt på to problematikker, hvor sådanne spørgsmål kan blive relevante for rådgivere. De er hhv. bekymringer vedr. seksuelle tanker om børn og vold.

Programmet
På mødet får vi besøg af Red Barnets helt nye rådgivning ”Tal med Os” for unge, som er bekymrede for deres seksuelle tanker eller handlinger relateret til børn. Rådgivningen vil bidrage med deres viden og overvejelser om målgruppen og give deres bud på, hvordan man skal forstå og handle på seksuelle tanker om børn - herunder hvordan rådgivere kan håndtere samtaler, hvor de kommer i tvivl om, hvorvidt en bruger kan udgøre en fare for børns ”liv eller velfærd”. Tal med Os vil også gøre os klogere på, hvordan og hvornår man kan henvise brugere videre til dem.

Dernæst får vi besøg af Lev Uden Vold, som er Danmarks nationale enhed mod vold i nære relationer. Lev Uden vold vil sætte fokus på, hvordan vi kan forstå og handle på bekymring for eller trusler om vold. Hvornår er det i deres erfaring akut, så rådgiverne skal kontakte 112? Hvordan henviser man videre på en god måde, hvis det ikke er akut – og hvilken rolle kan Lev Uden Vold spille i den forbindelse?

Endelig vil der som altid i rådgivningsnetværket være tid til gruppedrøftelser og erfaringsudveksling i forhold til emnet.

TILMELDING
Tilmelding sker nedenfor. Tilmeldingsfristen er d. 7. maj 2025.

OBS: Mødet er planlagt til fysisk fremmøde, men hvis du kommer fra en organisation, som ligger uden for hovedstadsområdet, og derfor ikke har mulighed for at deltage fysisk, vil der også være mulighed for at være med online. Det vælger du i forbindelse med tilmeldingen.

Bliver du forhindret i at deltage, bedes du give os besked forinden via info@radgivnings.dk. Afbud skal ske senest 24 timer før arrangementets start, ellers opkræver vi et gebyr på 250 kr. via faktura, som sendes til din organisation.

Tilmeldingsfrist

7 maj, 2025

KL 09:00 - 10:30

Sted: Teams

Møde om opstart af netværk for rådgivninger, som yder juridisk rådgivning og/ eller retshjælp

Møde om opstart af netværk for rådgivninger, som yder juridisk rådgivning og/ eller retshjælp Read More »

En række af RådgivningsDanmarks medlemmer beskæftiger sig på en eller anden måde med juridisk rådgivning og/ eller retshjælp. Som brancheforening vil vi gerne undersøge interessen for at etablere et netværk for disse rådgivningstilbud, hvor man kan sparre om tematikker, som er specifikt relateret til dette område.

Derfor inviterer vi hermed et et opstartsmøde, hvor vi vil undersøge:

  • Er der interesse for at etablere et sådant netværk?
  • Hvordan kan emnefeltet beskrives og afgrænses?
  • Hvordan organiserer vi bedst netværket?
  • Eventuelle andre input fra deltagerne

Mødet henvender sig til alle medlemsorganisationer, som kan se sig selv have interesse for et sådant netværk.  Mødet foregår online via Teams, og tilmelding sker via linket nedenfor.

Vi beder om, at man melder fra senest 24 timer inden mødet, hvis man alligevel bliver forhindret i at deltage.

Tilmeldingsfrist

21 maj, 2025

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få spændende nyheder, læs faglige artikler og se vores arrangementer

Nej tak, jeg vil ikke tilmelde mig.