#Nyt fra RådgivningsDanmark

Corona. Hvad gør I med jeres rådgivning?

mar 12, 2020

OPDATERET 18.03.20

Pas på jer selv, hinanden og jeres frivillige. Men overvej også nøje, hvordan I bedst muligt fortsætter støtten til jeres brugere. 

De nye corona-tiltag har store konsekvenser for hele Danmark og ikke mindst for vores rådgivninger. De gratis, sociale rådgivningstilbud er arbejdspladser for jer og jeres frivillige, men de er også indsatser målrettet nogle af de målgrupper i samfundet, som er særligt udsatte, og kan have ekstra brug for nogen at tale med og måske har sværest ved at efterleve myndighedernes anbefalinger.

Derfor anbefaler RådgivningsDanmark, at I nøje overvejer og tager stilling til, om og hvordan I fortsat kan hjælpe jeres brugere, mens en stor del af Danmark er lukket ned. Det kan være ved at udarbejde en særlig beredskabsplan for perioden, digitalisere fremmødetilbud, lukke nogle rådgivningskanaler ned og organisere rådgivningsarbejdet anderledes samt tilpasse åbningstider.

Forslag ift. digital rådgivning:

I forhold til frivillige:

I forhold til fremmøderådgivning og aktiviteter:

I forhold til foreningsdrift:

*

Hvis I lukker jeres rådgivning ned, så husk at oplyse jeres brugere om, hvor de alternativt kan søge rådgivning eller støtte. Det kan fx være:

Frivillige som fortsat har overskud og lyst til at gøre en ekstra indsats i den periode, I lukker ned, kan evt. melde sig som frivillige i Røde Kors Hjælpenetværk ved at tilmelde sig her eller ringe på tlf. 3529 9660.

Nyttige informationer og links:

 

Læs flere nyheder
Modtag nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få information om RådgivningsDanmarks aktiviteter.