Bliv Medlem

Hvordan bliver man medlem?

Organisationer  kan blive medlem af RådgivningsDanmark, hvis de lever op til kravene i foreningens vedtægter. Læs mere om krav og ansøgning i boksene til højre.

I den nuværende udviklingsfase er medlemskabet et støttemedlemskab, hvor man samtidig får stemmeret på generalforsamlingen og dermed indflydelse på udviklingen af brancheforeningen. Støttemedlemskabet koster et engangsgebyr på 5.000 kr.

Når akkrediteringssystemet er implementeret, og foreningen overgår til almindelig drift, vil der være tre former for medlemskab:

  • Akkrediteret medlem (har opnået akkreditering og kan anvende kvalitetsstempel)
  • Associeret medlem (arbejder for at opnå akkreditering på sigt)
  • Støttemedlem

Til den tid forventer vi, at en del af foreningens aktiviteter skal finansieres af et årligt kontingent og et gebyr for akkreditering. Satser fastsættes af generalforsamlingen.

Vi forventer, at foreningen overgår til almindelig drift i sommeren 2017.

Læs mere om, hvordan man som medlem af RådgivningsDanmark bliver akkrediteret.

For at blive medlem af RådgivningsDanmark skal organisationen:

  • Være en almennyttig og ikke-erhvervsdrivende organisation eller selvstændig enhed
  • Tilbyde gratis kvalificeret vejledning, rådgivning eller hjælp til selvhjælp til mennesker i komplicerede livssituationer
  • Være en juridisk organisation med egne vedtægter og egen ledelse, eller en enhed med egen ledelse og økonomi

Det er også et krav, at organisationen er solvent, annoncerer retvisende og overholder gældende lovgivning i øvrigt. Læs mere om disse krav i vedtægterne.

Bliv medlem af RådgivningsDanmark nu

For at ansøge om medlemskab klik på knappen til højre og udfyld formularen. Hvis I har spørgsmål til medlemskab eller ønsker at vide mere, så kontakt os gerne.